Ο ισπανικός Τύπος για τα κρούσματα κορωνοϊού: «Το ποδόσφαιρο σε επιφυλακή, όλα είναι... στον αέρα»

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 09:53
UPD:09:54
SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

«Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία βρίσκεται σε... επιφυλακή»! 

Αυτό υποστηρίζει ο Τύπος της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε παίκτες ομάδων της LaLiga και των μικρότερων κατηγοριών.

Την Τετάρτη τρεις ομάδες της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι ποδοσφαιριστές τους βρέθηκαν θετικοί στον COVID 19, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία ενόψει των εγχώριων, αλλά και των διεθνών διοργανώσεων που έπονται. 

Λίγα 24ωρα πριν την επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο ιός «χτυπά»...την πόρτα των ισπανικών ομάδων. Η Σεβίλλη, η οποία αντιμετωπίζει την Ρόμα στη φάση των 16 του Europa League και διασταυρώνεται με το ζευγάρι Γουλβς-Ολυμπιακός, ανακοίνωσε ένα κρούσμα, με τον ΓΚούνβτελι λίγο αργότερα να παραδέχεται ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

«Θετικός» βρέθηκε κι ένας παίκτης της Σαραγόσα, που συμμετέχει στα play-off για την άνοδο στην LaLiga, ενώ κρούσμα παρατηρήθηκε και στην Αλμέρια. Μϊα ημέρα νωρίτερα (Τρίτη, 28/7) είχε διαγνωστεί «θετικός» και ο Μαριάνο Ντίας της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συμμετέχει στο Champions League.

Τα κρούσματα αυτά προκάλεσαν έντονη ανησυχία στο ποδόσφαιρο της χώρας, με τα πρωτοσέλιδα των δύο κορυφαίων εφημερίδων, Marca και As να επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά η Marca αναφέρει: «To ποδόσφαιρο βρίσκεται σε επιφυλακή. Νέα κρούσματα σε Σεβίλη, Σαραγόσα, Αλμερία προστίθενται στο ένα της Ρεάλ και θέτουν αμφιβολίες για τις εναπομείνασες διοργανώσεις. Όλα τα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα.»

Από την πλευρά της η AS παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδο της την μπάλα της La Liga και του Champions League στο σχήμα του κορονοϊού με τον τίτλο "COVID Alarm".

Επιπλέον, υπογραμμίζει: «Τρεις νέες ομάδες ανακοινώνουν κρούσματα. Τα playoffs και το Europa League είναι τώρα στον αέρα.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις