Μόνο ψηφιακή το 2021 η CES στο Λας Βέγκας, λόγω κορωνοϊού

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 12:37
UPD:12:39
REUTERS/STEVE MARCUS
A- A A+

H CES, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί μόνο online το 2021, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.

Η έκθεση κανονικά πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο και προσελκύει πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας- πολλοί την εκλαμβάνουν ως το μεγάλο event της χρονιάς στον κόσμο της τεχνολογίας. Ωστόσο, λόγω της ανησυχίας για τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διοργανωτές είπαν πως το 2021 η έκθεση θα είναι μια «εξολοκλήρου ψηφιακή εμπειρία», καθώς «δεν είναι δυνατόν να συναθροιστούν με ασφάλεια δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι».

Όπως αναφέρει το BBC, η CTA (Consumer Technology Association) που διοργανώνει τη CES δήλωσε πως επανεξετάζει το πώς θα συνδέσει πελάτες, εκθέτες, ΜΜΕ κ.α. ανά τον κόσμο, «δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια».

Πολλές άλλες συνδιασκέψεις του χώρου της τεχνολογίας έχουν ακολουθήσει ήδη την ίδια οδό- μετξαύ των οποίων η Web Summit τον Νοέμβριο και η 2021 TED. Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές του Mobile World Congress, που είναι να λάβει χώρα στη Βαρκελώνη τον Φεβρουάριο, ελπίζουν ακόμα πως θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την έκθεση κανονικά.

Οι online εκθέσεις είναι σαφώς φθηνότερες, αλλά πολλοί αντιπρόσωποι συχνά παραπονιούνται πως χάνουν την ευκαιρία της διασύνδεσης. Ωστόσο η CTA ανέφερε πως , πέρα από τις κλασικές ομιλίες και συνδιασκέψεις, θα δώσει τη δυνατότητα για συναντήσεις και δικτύωση σε μια «πολύ προσωποποιημένη εμπειρία».

Η ψηφιακή CES του 2021 αναμένεται να λάβει χώρα από τις 6 ως τις 9 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει το Reuters, η CTA εκτιμά ότι η CES 2020 είχε περίπου 170.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων 60.000 διεθνείς.

 

Προτεινόμενα για εσάς