Δράση της Bayer για πιο «πράσινη» γεωργία

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 23:34
UPD:23:34
A- A A+

Η Bayer με τη νέα αυτή πρωτοβουλία επιβραβεύει τους παραγωγούς που εξοικονομούν εκπομπές άνθρακα υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για την θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή και δημιουργώντας μια νέα ροή εσόδων από τις φάρμες τους.

Η πρωτοβουλία καθιστά την Bayer την πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε μια διαφανή, συνεργατική προσέγγιση, βασισμένη στην επιστήμη, με στόχο τη δημιουργία μιας αγοράς άνθρακα στη γεωργία.

Πρώτα σε Βραζιλία και ΗΠΑ

Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, η Bayer θα αρχίσει να επιβραβεύει τους αγρότες στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία «πιστώσεων» άνθρακα, υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για το κλίμα - όπως η καλλιέργεια χωρίς τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και η χρήση κάλυψης στις καλλιέργειες - σχεδιασμένες να βοηθήσουν τη γεωργία να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία Carbon της Bayer είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας που επικυρώνει μια επιστημονική προσέγγιση και μεθοδολογία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζεται ο κεντρικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παραγωγοί και η γη τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία διαρκών, θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και είναι η πιο πρόσφατη δέσμευση της εταιρείας στο στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας, που στοχεύει ειδικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% το 2030.

Δέσμευση άνθρακα

Το έδαφος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους δέσμευσης του άνθρακα.

Δίνοντας κίνητρα στους παραγωγούς να μειώσουν τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, να υιοθετήσουν τη χρήση αζώτου με ακρίβεια ή καλλιεργειών κάλυψης εδάφους, βοηθάμε στην περαιτέρω δέσμευση του άνθρακα στο έδαφος, τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, σημειώνει η εταιρεία.

Για την περίοδο 2020/2021, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει περίπου 1.200 παραγωγούς στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ η Bayer σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Στην Ευρώπη, διερευνούμε πώς αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νέας Πράσινης Συμφωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή