Ετοιμάζει η Apple τα δικά της ακουστικά με δυνατότητα χειρισμού με χειρονομίες;

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:22
A- A A+

Ο τομέας των μεγάλων, over the ear ακουστικών είναι ένα πεδίο στο οποίο δεν έχει μπει δυναμικά η Apple, αλλά οι φήμες θέλουν την κατάσταση να αλλάζει σύντομα.

Σύμφωνα με πολλές πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στο Διαδίκτυο, η Apple φέρεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των over the ear headphones, δηλαδή των ακουστικών που φοριούνται πάνω στο κεφάλι, με μεγάλα ηχεία. Η πρόταση της Apple, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα υποστηρίζει τον χειρισμό με χειρονομίες στον αέρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο κάτοχός τους να πατά κουμπιά ή άλλους διακόπτες.

Στην παρούσα φάση δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή από το στρατόπεδο της Apple, αλλά οι φήμες θέλουν την αμερικανική εταιρεία να είναι έτοιμη να παρουσιάσει κάτι ανάλογο στην επόμενη εκδήλωσή της, η οποία δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η Apple έχει καταθέσει μία πρόταση ευρεσιτεχνίας για ένα ζευγάρι ακουστικών τέτοιου τύπου, που θα μπορούν να φορεθούν και ανάποδα. Το σχέδιο της Apple μαρτυρεί πως υπάρχει η μέριμνα για τον ανέπαφο χειρισμό των ακουστικών για την μετάβαση στο επόμενο τραγούδι, ή τις λειτουργίες αναπαραγωγής μουσικής. Τα ακουστικά αυτά θα έχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης εάν βρίσκονται φορεμένα στο κεφάλι του κατόχου τους ή όχι.

Αυτό που σημειώνει το Mobile Syrup είναι ότι η κατάθεση μίας αίτησης ευρεσιτεχνίας δεν θα πρέπει να θεωρείται ως επιβεβαίωση ότι η Apple έχει ήδη έτοιμο ένα τελικό προϊόν, το οποίο θα φέρει στις αγορές. Από την άλλη μεριά, ο τομέας των αξεσουάρ συγκεντρώνει όχι μόνο το ενδιαφέρον των εταιρειών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού, επομένως δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν βλέπαμε την Apple να επενδύει περαιτέρω στον τομέα αυτό. Το πείραμα των AirPods θεωρείται επιτυχημένο.

Προτεινόμενα για εσάς