Συλλήψεις: Κύκλωμα διακινητών με μίνι - μάρκετ στην Ομόνοια έστελνε παράτυπους μετανάστες στην Αγγλία

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 16:40
UPD:17:41
www.astynomia.gr
A- A A+

Μίνι  - μάρκετ στην Ομόνοια που ώς βασικό ...είδος πώλησης τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων  με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία σε παράτυπους μετανάστες, είχαν ανοίξει τους τελευταίους μήνες ενας Αφγανός και ο Ιρακινός συνεργός του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικού του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής είχαν την πληροφορία ότι στο κέντρο της Αθήνας δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στη χώρα μας διακινούσαν  παράτυπους μετανάστες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία χορηγώντας τους πλαστά διαβατηρία έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 5.000 έως και 7.000 ευρώ.

Το κύκλωμα των διακινητών χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα», ώστε να κρύβει τις παράνομες δραστηριότητες του, ένα κατάστημα ψιλικων στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο κατάστημα χρησιμοποιείτο για την ασφάλιση και μεταφορά χρηματικών ποσών, από υποψηφίους για προώθηση μετανάστες ή συγγενείς αυτών, προς τους αντίστοιχους διακινητές. Λειτουργούσε ως γραφείο-διαμεσολαβητής και παρέδιδε τα χρήματα στο διακινητή όταν ολοκληρώνονταν η συμφωνηθείσα παράνομη προώθηση, λειτουργώντας ως γραφείο άτυπης μεταφοράς χρημάτων σύμφωνα με τη μέθοδο γνωστή ως «HAWALABANKING».

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας, και χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα.

Διευκρινίζεται, ότι η σύλληψη των δραστών επιτεύχθηκε μετά από συνεργασία με τη βρετανική Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος - National Crime Agency και στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, για την αντιμετώπιση οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή