Πώς βλέπει τη νίκη της ΝΔ ο γερμανικός Τύπος

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 19:01
UPD:20/09/2007 16:27

A- A A+

«Οι Ελληνες επινόησαν τη Δημοκρατία, αλλά ενίοτε σχηματίζει κανείς την εντύπωση, ότι θα αισθάνονταν το ίδιο άνετα και σε ένα αριστοκρατικό καθεστώς του 17ου αιώνα, όπου οι ίδιες οικογένειες ευγενών ανταγωνίζονται για την κατάκτηση της εξουσίας... Μένει να αποδειχθεί, εάν οι παλαιές πολιτικές ελίτ με τον νέο Καραμανλή και την ομάδα του θα συγκροτήσουν μια νέα γενιά, η οποία θα κόψει τις γέφυρες με την κληρονομιά των γονέων». («Welt»).

Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να περιμένει. Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε να αφιερωθεί στην υπόθεση, κατά τη δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησής του. «Τα δημοσιονομικά δεν έχουν εξυγιανθεί πλήρως. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών στο ασφαλιστικό. Ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει το ελληνικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, ωρολογιακή βόμβα. Ακόμη και η Ε.Ε. προειδοποιεί την Αθήνα». («Spiegel» στην ηλεκτρονική του σελίδα).

«Εάν τηρήσει την υπόσχεσή του ο κ. Καραμανλής, πιθανόν να χάσει την εξουσία σε τέσσερα χρόνια ή και πιο νωρίς, αλλά θα έχει κερδίσει μια τιμητική θέση στην Ιστορία». («Frankfurter Allgemeine»)

H «Suddeutsche» εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει μπροστά τις δύσκολους καιρούς, και θεωρεί τις σχετικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος για το ασφαλιστικό αόριστες, όπως και τις δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η «Welt» διερωτάται «εάν η Ελλάδα επιδέχεται μεταρρυθμίσεων» και εκτιμά ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι μέχρι τώρα αρνούνταν να αναγνωρίσουν τις αναγκαιότητες.

Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή