Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με επικράτηση βορείων ανέμων 6 με 7 Μποφόρ. Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία και βαθμιαία επέκταση στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ασθενείς και γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στις δυτικές Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες στις βορειότερες περιοχές θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειο-ανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειο-δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειο-ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή