Μπλόκο των ΗΠΑ στους νέους αλλοδαπούς φοιτητές

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 14:20
REUTERS/Lucy Nicholson
A- A A+

Την απόφαση ότι οι νέοι αλλοδαποί φοιτητές δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ, εφόσον τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ως απόρροια του κορωνοϊού, γνωστοποίησε η αμερικανική υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE).

Άλλωστε, η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία διατηρεί σκληρή γραμμή έναντι της μετανάστευσης -και με αφορμή την πανδημία- έχει ήδη αναστείλει την παροχή διάφορων τύπων βίζας.

Μάλιστα, στις αρχές Ιουλίου, o Λευκός Οίκος είχε προαναγγείλει ότι δεν θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς φοιτητές που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ να παραμείνουν στη χώρα, εφόσον τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν -με τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και MIT να προσφεύγουν αμέσως στη δικαιοσύνη- η κυβέρνηση των ΗΠΑ οπισθοχώρησε, επιτρέποντας σε όσους είχαν ήδη λάβει φοιτητική βίζα να παραμείνουν στη χώρα.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ICE την Παρασκευή, «οι φοιτητές που αιτήθηκαν να λάβουν φοιτητική βίζα μετά τις 9 Μαρτίου δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν μαθήματα σε αμερικανική σχολή, εφόσον το πρόγραμμα προσφέρεται 100% μέσω διαδικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2018-19, περίπου 1,1 εκατομμύριο αλλοδαποί φοιτητές σπούδαζαν στις ΗΠΑ, συνεισφέροντας στην αμερικανική οικονομία το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή