ΠΑΣΟΚ: Αρχισε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Eπεισόδιο σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 12:54
UPD:15:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

ΞΕΚΙΝΗΣΕ πριν από λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατά την οποία ο πρόεδρος του κινήματος και τα μέλη του Π.Σ. καλούνται να συμφωνήσουν και να αποφασίσουν τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην επίλυση του ζητήματος ηγεσίας που έχει τεθεί.

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά την άφιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας του πέταξε ένα ποτήρι με καφέ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/20/1414527.htm .

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, πρόκειται για τον Δημήτρη Ρέλλο, εις βάρος του οποίου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/20/1414599.htm .

Η πλειοψηφία των μελών Π.Σ.-21 μέλη- είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε σε συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου, απορρίπτει τις διαδικασίες εξπρές και επιμένει στην οργάνωση μιας συστηματικής προσπάθειας, με συνεδριάσεις όλων των θεσμικών οργάνων-Εθνικό Συμβούλιο, Εθνική Συνδιάσκεψη και Συνέδριο- προκειμένου: Να συζητηθούν εξαντλητικά τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας, να εξετασθεί ο ρόλος των προσώπων, να αποφασισθούν οι νέες πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας να εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του διεκδικητή της ηγεσίας Ε. Βενιζέλου, προτείνεται: Στις 7 Οκτωβρίου να εκλεγούν σύνεδροι, στις 10-12 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί το συνέδριο θέσεων και στις 14 Οκτωβρίου να εκλεγεί ο αρχηγός.

Δηλώσεις στελεχών

«Τώρα είναι η πρώτη πολιτική διαδικασία», δήλωσε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου προσερχόμενη στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η κ. Βάσω Παπανδρέου είπε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι την ενότητα του κινήματος την εγγυάται ο Γιώργος Παπανδρέου και όλα τα στελέχη του.

Ο κ. Θανάσης Τσούρας είπε ότι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ότι «θα είναι μια πολύ ουσιαστική διαδικασία διαλόγου, το ΠΑΣΟΚ είναι ώριμο, δεν ανησυχώ για την ενότητα».

«Ολες οι διαδικασίες θα γίνουν με σεβασμό στο καταστατικό και τις διαδικασίες του Κινήματος», δήλωσε ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, ενώ η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «ευθύνη όλων μας είναι να εγγυηθούμε μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία και απέναντι στον κόσμο της παράταξης να εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ μέσα από δυσκολίες και κρίσεις βγαίνει πιο δυνατό και πιο ενωμένο».

«Με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και όλα θα μπούν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις. Χρειαζόμαστε μια λύση ευρύχωρη, αλλά όχι αργόσυρτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Μπίστης.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πάντα εδώ ενωμένο και δυνατό. Αυτό να το έχουμε υπόψη μας όλοι μας» δήλωσε η κ. Συλβάνα Ράπτη, ενώ ο κ. Πέτρος Ευθυμίου είπε ότι «με ώριμο τρόπο, πολιτικά και με σταθετότητα προχωράμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο».

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκτός του Γιώργου Παπανδρέου είναι οι κ.κ.: Τόνια Αντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Μαρία Δαμανάκη, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Πάρις Κουκουλόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, Νίκος Μπίστης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Παπουτσής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Στέφανος Τζουμάκας, Θανάσης Τσούρας.

Αιχμηρή δήλωση Ευ. Βενιζέλου

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τον πολιτικό πολιτισμό... Καταλαβαίνω ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή... Ορισμένοι καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο Ευάγγλος Βενιζέλος.

«Εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης, συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα... υπονομεύουν την παράταξη, έχουν ευθύνες αυτές που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση», πρόσθεσε.

Πρόκειται για πράξη τραμπουκισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Εξέφρασε παράληλα τη μεγάλη αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Γιώργου Παπανδρέου για το «μεμονωμένο αυτό περιστατικό, το οποίο μας προσβάλλει όλους».

«Θεωρώ ότι πρόκειται για άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος κατά συρροή ενεργεί με αυτό τον τρόπο, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ηλικιωμένος άντρας που πέταξε ένα ποτήρι με καφέ στον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε επιτεθεί στο παρελθόν με μπογιά και κατά του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή