Σουηδία: Περισσότερες σε αριθμό… φτωχότερες στην τσέπη οι γυναίκες ιερείς

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 14:12
UPD:14:22
REUTERS/BOB STRONG
A- A A+

Εξήντα χρόνια μετά τη χειροτονία των πρώτων γυναικών ιερέων στην Εκκλησία της Σουηδίας και πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να ξεπερνούν τους άντρες σε αριθμό αλλά όχι στα έσοδα από τους μισθούς τους.

«Από ιστορική άποψη, αυτή η ισοτιμία συνέβη γρηγορότερα από ό, τι φανταζόμασταν», δήλωσε η Cristina Grenholm, γραμματέας της Εκκλησίας της Σουηδίας, καθώς η πρώην κρατική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι το 50,1% των ιερέων της είναι γυναίκες.

Μια έκθεση που είχε δημοσιευτεί το 1990 είχε εκτιμήσει ότι οι γυναίκες δεν θα αποτελούσαν το ήμισυ του συνολικού κληρικού μέχρι το 2090, όμως από ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν ισχύει τελικά.

Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων του γυναικείου φύλου στην Εκκλησία της Σουηδίας, δεν συνοδεύεται και με την αντίστοιχη αμοιβή, αφού σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους.

Συγκεκριμένα, το μέσο μισθολογικό χάσμα είναι 2.200 σουηδικές κορώνες (196 £) ανά μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα της Εκκλησίας, “Kyrkans Tidning”.

Δύσκολες εποχές ακόμη για τις γυναίκες…

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή