Αυστρία: Περισσότερη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητά ο Νέχαμερ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 13:38
UPD:13:40
REUTERS/POOL
A- A A+

Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους τομείς της προστασίας των συνόρων, του επαναπατρισμού, της καταπολέμησης των διακινητών και της διαδικασίας ασύλου, ζήτησε στη σημερινή έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μαζί με υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης 18 ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και με επικεφαλής και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως οι χθεσινές συνομιλίες στη Διάσκεψη ήταν «πολύ εντατικές» και σε «πολύ καλό και σαφές επίπεδο», ενώ σήμερα οι συνομιλίες έχουν διευρυνθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των ισχυόντων ταξιδιωτικών περιορισμών κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ειδικότερα με τα Δυτικά Βαλκάνια απαιτείται περισσότερος συντονισμός «προκειμένου να μπορούμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά και γρήγορα» και να διασφαλιστεί περισσότερη ασφάλεια για την Αυστρία, την ΕΕ και την περιοχή.

Σε δηλώσεις του, ο συμμετέχων στη Διάσκεψη, Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τόνισε πως η μετανάστευση στη Διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων αυξάνεται και η κατάσταση άτακτης μετανάστευσης πρέπει να τερματιστεί, και τα κράτη κατά μήκος της Διαδρομής θα πρέπει να συνεργαστούν στενά σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), Νίνα Γκρέγκορι, εξέφρασε, σε δηλώσεις της, την ελπίδα για ένα «περαιτέρω βήμα προς μια στενότερη συνεργασία» με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή