Διαξιφισμοί σε έντονο ύφος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 10:06
A- A A+

Διαξιφισμοί σε έντονο ύφος και βαριές κουβέντες στη χθεσινή του συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τα «πυρά» των Στέφανου Τζουμάκα, Χρήστου Πολυζωγόπουλου και Χρήστου Παπουτσή, τα σχόλια των οποίων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υποψηφίου για την αρχηγία του Κινήματος.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ.Τζουμάκας (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου) μίλησε εκ νέου για συμφέροντα που προωθούν την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου. Απευθυνόμενος μάλιστα στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Τζουμάκας είπε: «Πιστεύεις ότι με τέτοια συμπεριφορά, μπορείς ποτέ να ηγηθείς του ΠΑΣΟΚ;».

«Μίλα με στοιχεία. Δώσε ονόματα, περιγραφή και στοιχεία. Καλώ τον πρόεδρο, αν δεν το κάνει, να τον αποπέμψει από το ΠΑΣΟΚ. Εγώ θα ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ για να φέρω την αλλαγή», ήταν η άμεση αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ στη διαμάχη των δύο στελεχών παρενέβη και η Βάσω Παπανδρέου. «Επιτέλους σταμάτα, τι είναι αυτά που λες χωρίς να αναφέρεις στοιχεία;», είπε, απευθυνόμενη στον κ. Τζουμάκα.

«Στέφανε, σε παρακαλώ, αν έχεις στοιχεία να τα αναφέρεις», δήλωσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Βενιζέλου, έκανε λόγο για «αποστασία τύπου '65», αναφορά που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κ. Βενιζέλου, αλλά και άλλων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αρχηγός, ενώ παραμένει- όπως και όλοι οι άλλοι- απλό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Μάλλον δεν ξέρεις τι λες. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδεχτεί τις προτάσεις μου», ήταν η άμεση απάντηση του κ. Βενιζέλου.

Πηγή «Τα Νέα»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή