Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί συμβιβαστικής πρότασης για το όνομα της ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 11:40
UPD:11:46
A- A A+

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, διέψευσε σήμερα δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα προτίθεται να υποβάλει συμβιβαστική πρόταση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Τα περί δήθεν επικείμενης ελληνικής πρότασης για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι ανυπόστατα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ερωτηθείς σχετικά.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, κάνει λόγο για νέες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών προς εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, μετά και τη νέα η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία, αυτή τη φορά από τον Καναδά - χώρα μέλος του ΝΑΤΟ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/21/1414860.htm .

Στόχος των νέων -ύστατων κατά πολλούς- προσπαθειών είναι η Αθήνα να μην περιέλθει στη δυσάρεστη θέση να προβάλει βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κίνηση που θα έφερνε τη χώρα μας σε σύγκρουση με συμμάχους και κυρίως, την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι μεθαύριο, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα συζητήσει στη Νέα Υόρκη το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή