Μιχ.Λιάπης: Σε δύο μήνες τα έργα προστασίας στην Αρχαία Ολυμπία

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 12:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

A- A A+

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε σήμερα ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης στην περιοχή.

Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για επίσκεψη - προσκύνημα στην Αρχαία Ολυμπία, σ’έναν -όπως σημείωσε- από τους κορυφαίους χώρους σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού.

«Ήρθα για να παρακολουθήσω και να επισπεύσω όλες τις εργασίες που απαιτούνται. Έχουμε περιορισμένα χρονοδιαγράμματα και πρέπει μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βασικά έργα για την προστασία του χώρου, διότι έρχεται χειμώνας», πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Όπως επεσήμανε, μέλημα του υπουργείου είναι όχι μόνον η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και ιδιαίτερα του Κρονίου (λόφου) για την τελετή αφής τον Μάρτιο του 2008, αλλά και η περαιτέρω προστασία και ανάδειξη των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου.

Ο κ. Λιάπης υπογράμμισε πως θα παρακολουθεί το όλο έργο «προσωπικά και επισταμένως».

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Πολιτισμού μετέβη στους χώρους του νέου κτηρίου του ΥΠΠΟ στην περιοχή Ρέντη και επιθεώρησε την πορεία των εργασιών ανακατασκευής, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές του νέου έτους.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Λιάπης θα έχει σύσκεψη στο υφυπουργείο Αθλητισμού με τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη, το γενικό γραμματέα και τους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επείγοντα θέματα του υφυπουργείου και τη χάραξη της πολιτικής στο χώρο του αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς