Νίκησε ο Παναθηναϊκός στο «αντίο» του Δώνη

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 22:19
UPD:22:25
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Με νίκη επί του ΟΦΗ (3-2) ολοκλήρωσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των πλέι οφ και στο «αντίο» του Γιώργου Δώνη στον πάγκο των «πρασίνων». 

Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε συνολικά 11 παίκτες προερχόμενους από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ενώ απόψε έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα και ο 18χρονος Τζαβίδας.

Ενάντια στη ροή της συνάντησης, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Μπεκ (από ασίστ Κουρμπέλη) στο σύλλογο, κι από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα... φεστιβάλ γκολ στο ΟΑΚΑ.

Στο 29΄ ο Φιγκεϊρέδο με ωραία κίνηση και πλασέ ισοφάρισε, αλλά στο 35΄ οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Μακέντα, από ασταθή απόκρουση του Γουόλι σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε το 2-2 με τον Βαζ, ύστερα από ασίστ του Φιγκεϊρέδο, αλλά στο 42΄ ο Μακέντα έβγαλε σε θέση βολής τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δεν αστόχησε (3-2).

Στο β' ημίχρονο οι πολλές αλλαγές χάλασαν το ρυθμό, οι φάσεις λιγόστεψαν, αλλά ο ΟΦΗ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με βαθμό από το Ολυμπιακό Στάδιο και να μείνει αήττητος φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Κρήτες κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κολοβέτσιου, όμως ο νεαρός Ξενόπουλος, τρεις μέρες μετά τον Φετφατζίδη νίκησε από την «άσπρη βούλα» και τον Φιγκεϊρέδο, που στη συνέχεια πλάσαρε άουτ σε άδεια εστία, κρατώντας την τρίτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις