Οι μάσκες μένουν στη στεριά αλλά δε θα «ταξιδεύουν» στη θάλασσα

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 14:55
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Εν αντιθέσει με τη στεριά, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν στη... θάλασσα.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το Σάββατο

Κι ενώ οι μάσκες κατέστησαν πλέον υποχρεωτικές στα σούπερ μάρκετ για τους εργαζόμενους και τους πελάτες, στα πλοία την ώρα η πληρότητα έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά, το πρωί του Σαββάτου επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο από τους ταξιδιώτες που αναχωρούσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Πλακιωτάκης πιστεύει ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να ....αφαιρέσει τις μάσκες από τα πρόσωπα των επιβατών στα πλοία.

«Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σ

«Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας. 

Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι πάντως δεν εμφανίζονται το ίδιο καθησυχαστικοί. 

Αυτό διαφαίνεται μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων Ελλήνων ιατρών το Σάββατο, όπου κοινό σημείο ήταν η ανησυχία που εξέφρασαν εξαιτίας του αύξηση του μ.ο. κρουσμάτων απο τις αρχές Ιουλιου, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα για τους ξένους ταξιδιώτες, τη χαλάρωση των μέτρων τήρησης αποστάσεων και ατομικής υγιεινής  από τους πολίτες και κυρίως η διασπορά «ορφανών κρουσμάτων» σε πολλές περιοχές της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή