Μια Σαντορίνη από τα παλιά

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 12:13
UPD:12:32
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Πρωτόγνωρη ηρεμία για αυτή την εποχή διαπιστώνει κανείς περπατώντας στα σοκάκια των Φηρών της Σαντορίνης, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που το νησί «βούλιαζε» από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Από τη θέα λείπουν τα κρουαζιερόπλοια, που άλλες χρονιές προσέγγιζαν το νησί από τα τέλη Φεβρουαρίου, για να σταματήσουν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Βουρβίδης, ο οποίος παραθερίζει στο νησί από τα νεανικά του χρόνια, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να απολαύσουν μια διαφορετική Σαντορίνη, πιο ήρεμη, πιο ρομαντική, μια Σαντορίνη από τα παλιά».

Η Κατερίνα Βασιλειάδου, αρχιτέκτονας, η οποία διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα, ανέφερε από την πλευρά της ότι «πρέπει να βλέπουμε την κάθε δυσκολία ως μια ευκαιρία. Έτσι και τώρα, η Σαντορίνη αποτελεί μια ευκαιρία για να την γνωρίσουν οι επισκέπτες που θα έρθουν για πρώτη φορά με ασφάλεια, χωρίς ουρές, δίχως μποτιλιαρίσματα. Οι τιμές φέτος αποτελούν ευκαιρία για να έρθουν νέοι πελάτες στο νησί. Να αποκτήσει νέους φίλους που ίσως κάποιοι να δίσταζαν να έρθουν λόγω της κοσμοσυρροής των τελευταίων ετών και των τιμών της».

«Η Σαντορίνη άλλαξε ριζικά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Αυτές οι μέρες σχετικής ησυχίας που ζούμε τώρα μάς προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία ταξιδιού στο χρόνο και να δούμε τα θετικά της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης. Να δούμε όμως και που υπερβάλαμε. Να χαράξουμε ένα νέο μέλλον. Ελάτε στην Σαντορίνη είναι ένας ασφαλής προορισμός», δήλωσε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου, Άρης Οικονόμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή