Η Leica παρουσιάζει τη νέα της φωτογραφική πρόταση

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 10:26
A- A A+

Η Leica M10-R είναι μία φωτογραφική μηχανή με συμπαγείς διαστάσεις, αλλά μπορεί να επιτύχει πολύ ενδιαφέροντα φωτογραφικά αποτελέσματα.

Ένα από τα στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή, εκτός από τον εξωτερικό σχεδιασμό, είναι ο αισθητήρας των 40 Megapixel που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και υπόσχεται άριστες φωτογραφίες κάτω από όλες τις συνθήκες. Εδώ γίνεται λόγος για έναν αισθητήρα τεχνολογίας CMOS, full frame, με διαστάσεις 24 x 36 χιλιοστών.

Υπάρχει και rangefinder, το οποίο μπορεί να τραβά συνεχόμενες φωτογραφίες στα 4.5 καρέ το δευτερόλεπτο. To ISO είναι από το 100 έως το 50.000, ενώ ειδικές τεχνικές φωτογράφισης μπορούν να εφαρμοστούν με τη βοήθεια του κλείστρου που επιτρέπει τους πειραματισμούς.

Εάν σταθεί κανείς στην εξωτερική εμφάνιση της νέας κάμερας της Leica, δεν μπορεί παρά να σχολιάσει θετικά την ρετρό επιλογή των υλικών που αποπνέουν έναν αέρα ποιότητας, με δερμάτινες λεπτομέρειες και πλαίσιο από μαγνήσιο για αντοχή. Στο πίσω μέρος της Leica M10R βρίσκεται μια οθόνη διαγωνίου 3 ιντσών, ενώ από το συνολικό πακέτο δεν θα μπορούσε να λείπει η ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi.

Στο πλαίσιο της νέας κάμερας μπορούν να προσαρμοστούν διαφορετικοί φακοί, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις που έχει ο κάτοχος της εν λόγω φωτογραφικής μηχανής, προκειμένου να έχει ελευθερία κινήσεων και επιλογών. Η κάμερα έχει ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στις ΗΠΑ, σε τιμή που ταιριάζει με το όνομα της Leica και όχι με… όλες τις τσέπες, αφού η ενδεικτική τιμή πώλησης στην Αμερική αγγίζει τα 8.295 δολάρια, μόνο για το πλαίσιο, χωρίς φακούς.

Μπορεί να ξενίζει το νούμερο αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι εδώ γίνεται λόγος για μία φωτογραφική μηχανή με θρυλική υπογραφή, η οποία δεν ανήκει στην κατηγορία των προσιτών αντικειμένων. Για αυτό, άλλωστε, και είναι για πολλούς εραστές της φωτογραφίες ένα αντικείμενο του πόθου…

Προτεινόμενα για εσάς