ΓΑΔΑ: Αναληθείς οι αναφορές για τα επεισόδια στην Πατησίων

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 14:41
UPD:14:59
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Απάντηση σε σχέση με βιντεοληπτικό υλικό που προβάλλεται στα ΜΜΕ σε ρεπορτάζ με θέμα τις προχθεσινές συλλήψεις τριών ανδρών στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου, στην Αθήνα, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Όπως αναφέρει, «το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «Δράση», που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία.

Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός-εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο, και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία».

Σύμφωνα, επίσης, με τη ΓΑΔΑ, ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός-εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη, ενώ τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο εκ των συλληφθέντων.

Με βάση τα παραπάνω, «οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δηλώνει η ΓΑΔΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή