Μπαχ: Εξετάζονται σενάρια για τους Αγώνες, αλλά όχι με κλειστές πόρτες

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 13:07
UPD:13:08
EPA/RAJAT GUPTA
A- A A+

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες είναι σαφώς κάτι που δεν θέλουμε»: αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι είναι «πολλαπλά σενάρια».

Ενώ η ασφάλεια είναι η πρωταρχική ανησυχία των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα αλλά έχουν αναβληθεί για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας της COVID-19, ο Μπαχ έχει εκφράσει σαφώς την απροθυμία του να φιλοξενήσει τους Αγώνες σε κενά γήπεδα, μια πρακτική που είναι πλέον κοινή στον αθλητισμό.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες είναι σαφώς κάτι που δεν θέλουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη. «Συνεπώς, εργαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι, αφενός, προστατεύουν την υγεία όλων των συμμετεχόντων και, αφετέρου, αντανακλούν το Ολυμπιακό πνεύμα».

Ο Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, προειδοποίησαν ότι θα ήταν δύσκολο να αναβληθούν οι Αγώνες για μετά το 2021, επικαλούμενοι το σενάριο-εφιάλτη σενάριο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων που θα είχαν αναβληθεί σε περίοδο ειρήνης.

«Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», είπε ο Μπαχ. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε επί του παρόντος σε πολλά σενάρια για τη διοργάνωση των Αγώνων, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας, που δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι σε ένα χρόνο».

Σήμερα το Τόκιο σήμανε κόκκινο συναγερμό για τον κορονοϊό, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, μετά από την αύξηση των κορυσμάτων στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις