«Έξυπνο» εργοστάσιο για την παραγωγή του μελλοντικού βρετανικού μαχητικού, Tempest

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 12:00
baesystems.com
A- A A+

Η αύξηση της παραγωγικότητας και η επανάσταση στην παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών είναι οι στόχοι του νέου, «έξυπνου» εργοστασίου της BAE Systems στη Βρετανία: Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, πρόκειται για ένα πρωτοφανές, «industry 4.0» εργοστάσιο με «game-changing» ψηφιακές τεχνολογίας για τους σκοπούς της παραγωγής του επόμενης γενιάς βρετανικού μαχητικού, Tempest.

Οι νέες εγκαταστάσεις της BAE Systems βρίσκονται στο Γουόρτον του Λάνκασαϊρ και αποτελούν το αποτέλεσμα επενδύσεων εκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο θα «μεταμορφώσει τις μηχανολογικές διαδικασίες»: «Αυτοματοποιημένα ρομπότ, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα θα αυξήσουν την ταχύτητα, την ακρίβεια και την αποδοτικότητα, μειώνοντας επίσης τα κόστη που σχετίζονται με την κατασκευή πολύπλοκων δομών στρατιωτικών αεροσκαφών».

Παράλληλα, η BAE Systems υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα παράδειγμα της νέας προσέγγισης ως προς τη συνεργασία ανθρώπων και μηχανών, με «cobotic» και ευέλικτες ρομποτικές τεχνολογίες να εξαλείφουν την ανάγκη για βαρέα, σταθερά μηχανήματα και να επιτρέπουν την ταχεία μετάβαση από την κατασκευή ενός αντικειμένου ή πλατφόρμας σε μια άλλη. «”Έξυπνα” μηχανήματα και εμπορικά διαθέσιμη ρομποτική τεχνολογία από την αυτοκινητοβιομηχανία έχουν τροποποιηθεί για να λειτουργούν σε επίπεδα ακριβείας που απαιτούνται για πολεμικά αεροσκάφη» σημειώνεται σχετικά- ενώ συμπληρώνεται ότι οι χειριστές θα μπορούν να εστιάζουν σε πιο εξειδικευμένου χαρακτήρα και στρατηγικού τύπου εργασίες, και οι production managers να επιβλέπουν από πλήρως ψηφιακά, εικονικά γραφεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς