Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση επιδεικνύει δραματική ολιγωρία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 14:49
UPD:14:54
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Για «δραματική ολιγωρία» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» της  Θεσσαλονίκης, αν και συμφώνησε με την κυβερνητική προσέγγιση πως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι ένα ζήτημα διεθνές, κατέληξε πως  «η κυβέρνηση  επιδεικνύει δραματική ολιγωρία και αδράνεια στην αντιμετώπιση της αναβαθμισμένης τουρκικής προκλητικότητας, η οποία εκφράζεται με το τουρκολιβικό σύμφωνο, την κατάθεση μονομερώς συντεταγμένων στον ΟΗΕ, τις ανακοινώσεις για εξορύξεις στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης» και σημείωσε πως «πέρυσι τον Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατορθώσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να ληφθεί για πρώτη φορά απόφαση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας», ωστόσο «η ΝΔ δεν επέμεινε στην εφαρμογή κυρώσεων ενώ υπήρχε η απόφαση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει αναφορικά με την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πως πρόκειται για μια «άκρως προκλητική απόφαση» η οποία «παραβιάζει τις βασικές οικουμενικές αξίες και αρχές και επιτίθεται σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς», προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πιέσει, να αναλάβει πρωτοβουλία για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, για τη σειρά παραβιάσεων που έχει κάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να υπάρχει μία πραγματική, με απτές συνέπειες, αντιμετώπιση από το σύνολο της ΕΕ, τη διεθνή κοινότητα και τηνUNESCO».

Η κ. Αχτσιόγλου τοποθετήθηκε επίσης για την κατάσταση στην οικονομία και την αγορά εργασίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το 80% των εργαζομένων στον τουρισμό είναι εκτός εργασίας και αντιμετωπίζουν σήμερα βιοποριστικά προβλήματα. Η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στον τουρισμό και έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα».

Τόνισε, επίσης, ότι «αντί να στηριχτεί η εργασία, αντί να επιδοτηθούν οι μικρές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να σταθούν όρθιες και να έχουν ένα κεφάλαιο κίνησης, η κυβέρνηση προβαίνει σε μέτρα επιδότησης της ανεργίας και δανειοδότησης με τραπεζικά κριτήρια τα οποία αποκλείουν σχεδόν το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή η πραγματική οικονομία στερεύει και βρίσκεται σε μία πολύ μεγάλη καθίζηση».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, κάτι που έχει γίνει ολοκάθαρο πλέον με τη γενικευμένη κρίση που προκαλεί η πτώση του τουρισμού, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν τομείς και κλάδοι που η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να είναι πολύ δυνατή, η αγροδιατροφή, η μεταποίηση, η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία. Αρκεί να ληφθούν οι αποφάσεις και να κατευθυνθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε αυτούς τους κλάδους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αρχίσουμε να αλλάζουμε παραγωγικό μοντέλο, σε συνδυασμό με το να θέσουμε τους εργαζόμενους στο επίκεντρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή