Στ. Πέτσας: Ο πανικός του κ. Τσίπρα προσλαμβάνει επικίνδυνες για τη χώρα διαστάσεις

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 13:45
UPD:17:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για το παρακράτος που χτιζόταν στη διάρκεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά για τη Δημοκρατία και εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Όπως σημείωσε, μια σημαντική πτυχή των «αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος για τη συκοφάντηση και τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η πτυχή αυτή του παραδικαστικού κυκλώματος, για το οποίο ελέγχεται ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απασχόλησε επί μήνες την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες.

Ο κ. Πέτσας μίλησε και για μια δεύτερη πτυχή, που «αφορά σειρά παράνομων ενεργειών, με στόχο τον έλεγχο των ΜΜΕ, υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore εταιρειών και εικονικών συναλλαγών, περίεργες επαφές και ταξίδια του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «οι αποκαλύψεις εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Μέρη της πτυχής αυτή βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν και στη Βουλή».

«Είναι θλιβερό το γεγονός ότι απέναντι σε όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας - όπως στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του - δεν αρνήθηκε τα γεγονότα και δεν τόλμησε να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες που καταγγέλλονται. Αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, μίλησε γι’ αυτόν που την κουβαλούσε και ζήτησε τη στήριξή του. Αντί να πάρει αποστάσεις, πήρε - και προσπάθησε να μοιράσει στους συντρόφους του - τις ευθύνες. Αντί συγγνώμης, επέλεξε τον αποπροσανατολισμό. Επιστράτευσε βιτριολικές πολιτικές ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα.

Απέδειξε ότι ο πανικός του προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος πλέον της ίδιας της πατρίδας μας» υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς σχετικά για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την προηγούμενη κυβέρνηση και τον ρόλο του κ. Παππά, ο κυβερνητικός απάντησε ότι «οι αποκαλύψεις είναι σκληρές. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει. Κι όταν θα φτάσει στη Βουλή, θα τοποθετηθούμε για τις ενέργειες που θα χρειαστούν». «Ο κ. Παππάς, στη χθεσινή του ανακοίνωση, είπε "δεν μας πτοούν", επομένως δεν διαχώρισε καμία θέση του, αλλά έβαλε στο ίδιο κάδρο όλους τους συντρόφους του» είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή