Αρμενία: «Παράξενο» να δεχθεί η Ε.Ε. στους κόλπους της την Τουρκία

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 16:51
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ότι θα αποτελούσε μία "παράξενη" απόφαση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθεί στους κόλπους της την Τουρκία πριν η Αγκυρα προχωρήσει στη διευθέτηση των διαφορών της με το Γερεβάν.

"Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ παράξενο να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι στην οικογένειά τους μία χώρα η ποία ενίοτε εφαρμόζει αρχές που αντιβαίνουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης", παρατήρησε ο κ. Σαρκσιάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Παράλληλα ο αρμένιος πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ θα λειτουργούσε ως πίεση προς την Αγκυρα να μεταβάλει τη στάση της έναντι της Αρμενίας.

«Πιστεύω (...) -εξήγησε- ότι όσο περισσότερος χρόνος περνάει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι γι' αυτούς να εμμείνουν στη στάση τους, διότι η Τουρκία προσδοκά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει μπροστά της μία μακρά διαπραγματευτική διαδικασία». «Επομένως», κατέληξε, «η μπάλα βρίσκεται στην αυλή της Τουρκίας, τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή