«Η ευθύνη για τις επιπτώσεις της αδιαλλαξίας θα ανήκει στην ΠΓΔΜ»

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 20:19
A- A A+

Για απαράδεκτη στάση, που έπληξε ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του ως προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερομένος στην προσφώνηση της ΠΓΜΔ με το όνομα Μακεδονία από τον Σκοπιανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο κ. Κερίμ, με την σημερινή του στάση, ενεργώντας καθ’ υπόδειξιν της κυβέρνησής του, έπληξε ανεπανόρθωτα και για όσο χρόνο θα ασκεί τα καθήκοντα του, το κύρος και την αξιοπιστία του ως Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αφού δεν σεβάστηκε Αποφάσεις του ιδίου του οργάνου του οποίου προεδρεύει αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού τον οποίο έχει κληθεί να υπηρετήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Η απαράδεχτη στάση του κ. Κερίμ επιβεβαιώνει την προκλητική αδιαλλαξία της κυβέρνησης των Σκοπίων, προσθέτει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποιώντας πως «η ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτής της αδιαλλαξίας θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση των Σκοπίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή