Δεν έγινε κάτι λάθος

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:40
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

«Δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι λάθος. Ίσως δεν εξηγήσαμε πολύ καλά ότι την αναθέσαμε σε εξωτερική εταιρεία, τη μεγαλύτερη του χώρου. Εμείς δεν κάναμε καμία παρέμβαση, δεν ήταν μαγειρεμένα τα στοιχεία, δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική».

Εξηγήσατε πολύ καλά για την εταιρεία, που για τη βαριά δουλειά να μοιράσει σε 272 εφημερίδες, 627 ειδησεογραφικούς ιστότοπους, 245 ραδιοφωνικούς και 88 τηλεοπτικούς σταθμούς πληρώθηκε αδρά. Φυσικά, στον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων, υπάρχουν πολλά ΜΜΕ σοβαρά, δεν μπορούν, όμως, να χρησιμοποιηθούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. 
Μια χαρά τα εξηγήσατε για την εταιρεία, μόνο που καμία εταιρεία, ούτε η μεγαλύτερη του χώρου, θα έκανε τέτοιους διαχωρισμούς. Κι αν τους είχε κάνει, θα την είχε ωσάν Ιφιγένεια το γκουβέρνο ξεκάνει. 

Συμφωνούμε, πάντως. Δεν έγινε κάτι λάθος. Μοιράστηκε δημόσιο χρήμα με κριτήριο την κομματική συμπάθεια. Αυτή ήταν η πρόθεση. Επιδοτήσεις στους ημέτερους και σε κάμποσους δεύτερους. Σε σειρά κατάταξης στην εύνοια. Επιδοτήσεις, για να πειστούμε να πλένουμε χέρια και να μείνουμε σπίτι. Επιδοτήσεις για μηνύματα που θα έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν. «Σε πόλεμο» δεν ήμασταν «με αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό»; Έτσι, δεν μας λέγατε διαρκώς;

Τι ρωτούν και οι δημοσιογραφικές ενώσεις την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό για τα κριτήρια; Αθώα βασανιστήρια. 
Δεν έγινε κάτι λάθος. Είκοσι εκατ. ευρώ σκορπίστηκαν, για να κάνουν κάποια ΜΜΕ αγιογραφίες με πάθος. 

Δεν έγινε κάτι λάθος. Έτσι είναι τα δώρα. Χαρίζεις όπου και σε όποιον θέλεις. Με των φορολογουμένων έξοδα. Ποιοι όροι και ποια όρια. Το «παλιό» ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Οι παλαιοκομματικές πρακτικές, οι βγαλμένες από τη ναφθαλίνη τακτικές, η τρίμηνη επεξεργασία, το νταραβέρι, η υποκρισία, η κοροϊδία.

Δεν έγινε κάτι λάθος. Τα μηνύματα αφορούσαν τη δημόσια υγεία, αλλά μεγάλη και η έγνοια για των φίλων την «υγεία». Η πανδημία ήταν ευκαιρία, μετά την ολιγόωρη φαρσοκωμωδία του Δεκεμβρίου με τα μέτρα στήριξης του Τύπου.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή