Ένα μικρότερο χειριστήριο για το Xbox, αλλά το ίδιο ικανό με τα άλλα

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 10:45
A- A A+

Η εταιρεία 8BitDo συνεργάστηκε με την Microsoft προκειμένου να παρουσιάσει ένα λιλιπούτειο χειριστήριο για το Xbox.

To χειριστήριο αυτό έχει αναπτυχθεί με τη λογική της συμβατότητας με τις υπηρεσίες Xbox Game Pass, καθώς και την υπηρεσία xCloud, η οποία θα δίνει δυνατότητες game streaming σε όλους τους κατόχους της παιχνιδομηχανής της Microsoft. Το χειριστήριο μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με ένα Android smartphone ή ένα tablet με το λειτουργικό σύστημα της Google και να επιτρέψει την εύκολη πρόσβαση στο Xbox Gaming.

Στο εσωτερικό του έχει μπαταρία που του δίνει αυτονομία έως και 18 ωρών, την οποία φορτίζει με τη βοήθεια διεπαφής USB Type C. Υπάρχει ειδικός σύνδεσμος για την προσαρμογή των κινητών τηλεφώνων στο χειριστήριο με σκοπό την άνετη χρήση, παρά το μικρό μέγεθος του. Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει η εταιρεία, θα υπάρχει απόλυτη συμβατότητα με τις υπηρεσίες της εταιρείας, ακόμα και εκείνες που ετοιμάζει για λανσάρισμα στο μέλλον.

Η 8BitDo προσφέρει συνδυαστικά και το κατάλληλο λογισμικό προκειμένου να μπορεί κανείς να ρυθμίσει το τι θα κάνει το κάθε κουμπί, ενώ από τις ρυθμίσεις του συνοδευτικού app θα μπορεί κανείς να επιλέξει το πόσο ευαίσθητα θα είναι τα πλήκτρα του χειριστηρίου. Επιπρόσθετα, δίδεται η επιλογή της δημιουργίας διαφορετικών προφίλ που αποθηκεύονται στο χειριστήριο προκειμένου ο κάθε παίκτης να έχει στη διάθεσή του τις προσωπικές του ρυθμίσεις διαθέσιμες.

Η τελική τιμή του προϊόντος στις ΗΠΑ τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές και σύμφωνα με τα στοιχεία που κάνει γνωστά το Verge διαμορφώνεται στα 45 δολάρια. Η έναρξη της εμπορικής του διάθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν έχει σχέση με την ημερομηνία που έχει επιλέξει η Microsoft για το οριστικό λανσάρισμα του xCloud, ως μέρους της υπηρεσίας του Xbox Game Pass, αργότερα μέσα στο 2020.  

Προτεινόμενα για εσάς