«Τέλος» από το Χονγκ Κονγκ το TikTok

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 11:58
UPD:12:00
REUTERS/Dado Ruvic
A- A A+

Την έξοδό του από το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε ένα από τα δημοφιλέστερα στους νέους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, διαμαρτυρόμενο με τον τρόπο αυτό για τον νόμο εθνικής ασφάλειας, που επέβαλε στην ημιαυτόνομη περιοχή το Πεκίνο. 

«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του TikTok στο Χονγκ Κονγκ» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Είναι ο πρώτος ιστότοπος που αποφασίζει να πει αντίο στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης έχουν κινητοποιηθεί. Το Facebook, η Google και το Twitter επιβεβαίωσαν ότι δεν θα ανταποκρίνονται πλέον σε αιτήματα για πληροφορίες για τους χρήστες τους που θα προέρχονται από την κυβέρνηση και τις αρχές του Χονγκ Κονγκ από σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Το TikTok, το οποίο ανήκει στον όμιλο ByteDance που έχει την έδρα του στην Κίνα, είναι μια εφαρμογή για σύντομα βίντεο, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων. Είχε 800 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο τον Ιανουάριο σύμφωνα με την DataReportal.

Η πλατφόρμα υποχρεώθηκε συχνά να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τους δεσμούς της με την Κίνα, όπου η μητρική της εταιρεία κατέχει παρόμοια εφαρμογή υπό άλλη ονομασία.

 

Προτεινόμενα για εσάς