Ινδία-κορωνοϊός: Πολλαπλασιάζονται οι νέοι που έρχονται αντιμέτωποι με το «τέρας» της ανεργίας

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 11:17
UPD:11:20
REUTERS/Francis Mascarenhas
A- A A+

Με το «τέρας» της ανεργίας -εκτός από εκείνο της πανδημίας- θα έχουν να παλέψουν στο άμεσο μέλλον οι νέοι κάτω των 30 ετών, στην Ινδία. Με την ήδη υψηλή μείωση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας ως μοιραία επίπτωση της εξάπλωσης του COVID-19, τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για τους νέους της χώρας, όπως μεταφέρουν όλο και περισσότερα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Τόσο οι νέοι που έχουν επενδύσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εκείνων που ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες, δυσκολεύονται αρκετά συχνά να βρουν εργασία, κάτι που δυνητικά επηρεάζει τις μελλοντικές προοπτικές των ιδίων, όπως και εκείνες των μελλοντικών γενεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει υπερπροσφορά και σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η εστίαση αλλά και ο τουρισμός, οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από πολιτικές που επιβάλλουν την κοινωνική απόσταση ως μέτρο πρόληψης από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία, μόνο το μήνα Μάιο ήταν εκτός εργασίας περίπου το 41% των ατόμων ηλικίας 15-29 ετών με τάσεις πολλαπλασιασμού, όσο περνάει ο καιρός και η πανδημία δεν τίθεται ακόμη υπό έλεγχο.

Τέλος, υπολογίζεται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 20 έως 30 ετών έχασαν τη δουλειά τους τον Απρίλιο και δυστυχώς το συγκεκριμένο σκηνικό τείνει -δεδομένων των συνθηκών- να γίνει μια μόνιμη κατάσταση, που δημιουργεί όλο και εντονότερη ανησυχία για το μέλλον των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Aljazeera

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή