Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη για μετρό: Όνειρο πολλών ετών

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 10:27
A- A A+

«Όνειρο πολλών ετών για την πόλη» χαρακτηρίζει το μετρό ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο «το Μετρό είναι ένα έργο πνοής που θα ενώνει την πόλη μας με την Αθήνα και μετά από δυο χρόνια με τον Πειραιά».

Το μετρό, σύμφωνα με το δήμαρχο, ανοίγει προοπτικές για την αναμόρφωση του κέντρου της πόλης. «Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους μήνες να ανταλλάξουμε προτάσεις και ιδέες προκειμένου η αναμόρφωση του  ιστορικού κέντρου της πόλης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πριν από δυο χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο  ομόφωνα ζήτησε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ο σταθμός να έχει αναφορά στην Προσφυγιά και στην Αντίσταση, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα τοποθετηθεί στο σταθμό αντίγραφο του τρίπτυχου του Τάσσου ‘Επιτάφιος’. Η πόλη μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και θα συνεχίσει να διεκδικεί και να πετυχαίνει αυτά που επί σειρά δεκαετιών στερήθηκε», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το πρωί άνοιξαν τις πύλες στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή