Παρουσίασε τον Γιασικεβίτσιους η Μπαρτσελόνα

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 17:40
UPD:17:49
facebook.com/FCBbasket
A- A A+

Τον νέο της προπονητή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, παρουσίασε τη Δευτέρα (6/07) με κάθε επισημότητα η Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος των Καταλανών, Γιόζιπ Μαρία Μπαρτομέου, με τον Λιθουανό τεχνικό εμφανίστηκαν στην αίθουσα Τύπου, με τον άλλοτε παίκτη του συλλόγου και μέχρι πρότινος προπονητή της Ζαλγκίρις Κάουνας να μη μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για την επιστροφή του στη Βαρκελώνη, όπου γνώρισε μεγάλες στιγμές ως παίκτης με τους «μπλαουγκράνα», με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Euroleague  το 2013, αλλά και δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2001, 2003) και τρία Κύπελλα (2001, 2003, 2013).

Πρώτος τον λόγο πήρε ο ισχυρός άνδρας της «Μπάρτσα». Ο Μπαρτομέου, αφού ευχαρίστησε τον Σβέτσιλαβ Πέσιτς για όσα πρόσφερε στη Μπαρτσελόνα, καθώς και τους Άντε Τόμιτς, Παού Ρίμπας και Κέβιν Πάνγκος που αποτελούν παρελθόν, είπε για τον νέο προπονητή των Καταλανών: «Ο Σάρας επιστρέφει στο σπίτι του και στην πόλη που αγαπά. Είμαι σίγουρος πως θα μας δώσεις πολλές χαρές, αρχίζοντας ήδη από σήμερα. Σάρας καλωσήρθες στο σπίτι σου».

Από την πλευρά του, ο Γιασικεβίτσιους τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα ομάδα που νικά. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω εδώ. Θέλουμε και ένα στιλ μπάσκετ που θα μας οδηγεί σε νίκες. Διαθέτουμε μία μεγάλη ομάδα και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είμαι πολύ απαιτητικός με τον εαυτό μου και για εμένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε για πολύ το μέλλον. Πρέπει να κοιτάμε περισσότερο το παρόν και να δουλεύουμε. Η καθημερινή δουλειά είναι το πιο σημαντικό για να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Την τελευταία εβδομάδα μίλησα με όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ και έχουμε σκοπό να βελτιώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Κάθε αγώνας της Μπαρτσελόνα θα είναι ένας "τελικός" από σήμερα. Η πρόκληση θα είναι μεγάλη».

Στο τέλος κλήθηκε να μιλήσει και για το αν είναι πιθανό να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα ο Παού Γκασόλ. «Όλοι γνωρίζετε πόσο αγαπάω τον Παού Γκασόλ, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Έχουν βγει πολλά ονόματα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις