Επίσπευση της κατασκευής των έργων αποκατάστασης στην Αρχαία Ολυμπία

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 15:17
A- A A+

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης στην Αρχαία Ολυμπία, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Επανεξέταση της επάρκειας και λειτουργίας του υπάρχοντος συστήματος πυρασφάλειας και σύνταξη μελέτης για την επέκτασή του, ούτως ώστε να καλύπτει και τον Κρόνιο λόφο, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ και την αντίστοιχη υπουργική απόφαση.

2. Αξιοποίηση χορηγίας τεχνικής εταιρείας για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό.

3. Αύξηση του αριθμού των δασεργατών - υλοτόμων, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η υλοτόμηση των ιστάμενων νεκρών δένδρων και να προχωρήσουν ταχύτατα τα αντιδιαβρωτικά έργα (κορμοδέματα) στον υπό ανάπλαση χώρο (Κρόνιο λόφο, λόφοι Ζούνη και Καλόσακα, Ολυμπιακή Ακαδημία, μνημείο Κουμπερντέν).

4. Η πλήρης μελέτη ανάπλασης του χώρου θα κατατεθεί στο τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι φυτεύσεις θα αρχίσουν από τις 15 Νοεμβρίου.

5. Συνέχιση των εργασιών συντήρησης των αρχιτεκτονικών μελών στον ευρύτερο χώρο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού συντήρησης, προκειμένου το έργο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

6. Σχεδιασμός των αντιπλημμυρικών έργων των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου.

7. Σύνταξη ενδεικτικού καταλόγου με προϋπολογισμό των αναγκών στον αρχαιολογικό και τεχνικό τομέα, καθώς και στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή