Ο Σόλσκιερ αποθεώνει τον έφηβο Γκρίνγουντ

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 12:29
UPD:13:17
Action Images via Reuters/Carl Recine
A- A A+

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Όλε, Γκούναρ Σόλσκιερ, περιέγραψε τον έφηβο Μέισον Γκρίνγουντ ως «σπεσιαλίστα εκτελεστή», μετά τα δύο γκολ του στη νίκη με 5-2 επί της Μπόρνμουθ το Σάββατο (4/7), για την Premier League.

Ο 18χρονος πέτυχε το πρώτο με το αριστερό πόδι στο 29ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους «κόκκινους διαβόλους» και πρόσθεσε άλλο ένα στο 54΄, φτάνοντας συνολικά τα 15 σε όλους τους αγώνες, στην πρώτη σεζόν του στην ανδρική ομάδα.

Ο Σόλσκιερ είπε ότι δεν είχε δει τέτοια δύναμη και ακρίβεια από έναν νεαρό παίκτη, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει εάν ο Γκρίνγουντ θα είχε παρόμοια πορεία σταδιοδρομίας με τους «μεγάλους» του συλλόγου, Γουέιν Ρούνεϊ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Έχω δει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην ίδια ηλικία και ο Μέισον είναι εξαιρετικός εκτελεστής και "εξειδικευμένος" σκόρερ ... Ξέρει ακριβώς τι να κάνει με την μπάλα όταν είναι στο γήπεδο», δήλωσε ο Σόλσκιερ σε δημοσιογράφους.

«Αν σουτάρει, θα σκοράρει. Θα βελτιωθεί, ήδη το γενικό του παιχνίδι έχει βελτιωθεί. Δεν θέλω να τον συγκρίνω με τον Ρούνεϊ ή τον Ρονάλντο, καθώς αυτό δεν είναι δίκαιο. Θα δημιουργήσει τη δική του καριέρα και το κάνει με τον δικό του τρόπο».

Και ο Νορβηγός τεχνικός πρόσθεσε: «Και οι δύο είχαν φανταστική καριέρα και είμαι σίγουρος ότι αν ο Μέισον συνεχίσει να κάνει τα σωστά πράγματα και να παίρνει καλές αποφάσεις, θα έχει μια μεγάλη καριέρα. Είναι η πρώτη σεζόν του, αλλά πάντα γνωρίζαμε ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο παιδί εκεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις