Ο Τραμπ κατά Κίνας και «ριζοσπαστικής αριστεράς»

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 07:35
UPD:07:40
EPA/SAMUEL CORUM
A- A A+

O Nτόναλντ Τραμπ θέλησε να χρησιμοποιήσει το μήνυμά του για την 4η Ιουλίου (Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ) για να διακηρύξει την «πρόοδο» στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, παρά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται ανά τη χώρα, να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Κίνας, αλλά και να δεσμευθεί για τη νίκη του κατά της «ριζοσπαστικής αριστεράς».

Εν μέσω κριτικής για τους δικούς του χειρισμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Κίνα, όπου έκανε πρώτα την εμφάνισή του ο ιός, πρέπει να λογοδοτήσει. Aπέφυγε να κάνει την όποια αναφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα. Την περασμένη εβδομάδα επί τρεις ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) καταγράφονταν περισσσότερα από 50.000 κρούσματα ημερησίως στις ΗΠΑ, ενώ το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν 43.000 κρούσματα. 

Παράληλλα καταδίκασε τις καταστροφές αγαλμάτων στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και δεσμεύθηκε να νικήσει «τη ριζοσπαστική αριστερά, τους Μαρξιστές, τους αναρχικούς, τους ταραχοποιούς», των οποίων ο στόχος, όπως είπε, είναι η καταστροφή. 

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο στόχος τους είναι η καταστροφή».

Τα σχόλια του Τραμπ την 4η Ιουλίου έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του μία ημέρα νωρίτερα στο Όρος Ράσμορ στη Νότια Ντακότα, όπου κατηγόρησε τους «θυμωμένους όχλους» ότι προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία και παρουσίασε τον εαυτό του ως ασπίδα απέναντι στον αριστερό εξτρεμισμό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή