Συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη η πανδημία του Covid-19

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 23:59
UPD:03/07/2020 17:12
REUTERS/Leon Kuegeler
A- A A+

Kάθε ημέρα που περνά οι ΗΠΑ καταγράφουν και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την Πέμπτη ήταν η σειρά της Φλόριντα να ανακοινώσει 10.000 νέες περιπτώσεις  του θανατηφόρου ιού.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στη συγκεκριμένη Πολιτεία, από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση στις ΗΠΑ.

Επίσης, το Τέξας, η Καλιφόρνια και η Αριζόνα ανέφεραν  ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που αυξάνεται με ρυθμό ταχύτερο από από αυτόβ που είχε παρατηρηθεί τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και θεωρητικά η πανδημία είχε φθάσει στην κορυφώση της.

Από την άλλη μεριά ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να αποδίδει επαίνους.... στον εαυτό του για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, την ώρα που εκατομμμύρια  πολίτες, επιστήμονες, αλλά και μέλη του κόμματος του των Ρεπουμπλικανών τον επικρίνουν για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, επιχείρησε να δώσει πανηγυρικό τόνο σε πρόσφατη κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι η χώρα κέρδισε 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 11,1% τον Ιούνιο, όταν και σταδιακά η μία μετά την άλλη οι Πολιτείες άρχισαν να αποσύρουν τα λοκ νταουν και να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά. 

Εν τω μεταξύ στη Σουηδία, όπου η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να μην προχωρήσει σε αυστήρά μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις και οικονομοκοινωνικές δραστηριότητες της χώρας, τα κρούσματα  ασθενών που νόσησαν από τον  Covid - 19 ξεπέρασαν τα 70.000 (70.639)μ  ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 41 σε 5.411. Περαιτέρω 14 θάνατοι αναφέρθηκαν στη Γαλλία, ενώ στη Σερβία την Πέμπτη ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Βούτσιτς ανακοίνωσε την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη βαλκανική χώρα.

Από την Δευτέρα (6 Ιουλίου) θα κλείσουν όλες οι φοιτητικές εστίες στο Βελιγράδι ενώ από αύριο και για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα κλαμπ και οι καφετερίες θα λειτουργούν μέχρι τις 23:00 , ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας. Συμπλήρωσε επίσης ότι στους κλειστούς χώρους θα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 100 ατόμων και στους εξωτερικούς χώρους 500 άτομα. Ανέφερε ότι θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που από την περασμένη Δευτέρα είναι υποχρεωτική.

Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 θάνατοι από τον κορονοϊό ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, www.guardian.co.uk

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή