Στο Ελληνικό την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από τη Βουλή ανακοινώνει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη εργασίας-επιχειρηματικότητας
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:09
UPD:19:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ,
A- A A+

Τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, «μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα κι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη», θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή (08:30), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υφυπουργό για ένα έργο που σλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ και λοιπών υποδομών.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Στο μεταξύ, επίσης την Παρασκευή (10:30), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», θα απαντήσει στην Βουλή σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για την οικονομία και την εργασία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν στο Πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή