Μεγάλη νίκη και προβάδισμα τελικού για τον Φοίνικα Σύρου

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 22:46
UPD:01/07/2020 00:45
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ο Φοίνικας Σύρου έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό της Α1 Ανδρών, σημειώνοντας την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζονται γι΄ αυτό. Ύστερα από ένα (κακό) παιχνίδι, που διήρκεσε περίπου 3 ώρες (!) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι Κυκλαδίτες νίκησαν τον Ολυμπιακό με 3-2 κι έκαναν το 1-0. 

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου, στην ίδια έδρα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου (19:00), με τους «ερυθρόλευκους» να χρειάζονται απαραιτήτως τη νίκη για να παραμείνουν «ζωντανοί» στην υπεράσπιση του τίτλου τους.

Στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ, που ήταν και ο πρώτος στην ιστορία της Volley League ο οποίος διεξήχθη στη σάλα του ΟΑΚΑ και μάλιστα υπό τα αυστηρά μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Φοίνικας έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-2 σετ και 20-23 στο τέταρτο.

Οι δύο ομάδες είχαν να δώσουν επίσημο αγώνα από τις 8 Μαρτίου κι αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου έκαναν κατάθεση ψυχής σε αγώνα τριών ωρών. Πρωταγωνιστής του Φοίνικα ήταν ο νεαρός διαγώνιος Νίκος Μήλης και ο Σέρβος πασαδόρος Μαξίμ Μπουτσούγιεβιτς, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες όλων των συμπαικτών του.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 24-22 στο 4ο σετ και 14-13 στο 5ο σετ αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και, πλέον, θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ καλύτερος για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις