Την ενοχή της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζήτησε η εισαγγελέας

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 15:41
UPD:16:00
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Να κηρυχθεί ένοχη η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου» η οποία τον Αύγουστο του 2016 δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της  στην αυλή του σπιτιού της, ζήτησε η Εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. 

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστεί η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και στον πρώτο βαθμό, λέγοντας ότι ο ανθρωποκτόνος σκοπός της 35χρονης προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τις λεκτικές διαμάχες που είχαν κατά καιρούς οι δύο γυναίκες,  τις απειλές σε βάρος του θύματος, αλλά και από το μαχαίρι που αγόρασε».

«Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα  και η συμπεριφορά  που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης, καθώς ο 45χρονος φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.

Κατηγορούμενη: Ζητώ συγγνώμη

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορούμενη, η οποία αναφέρθηκε στη στιγμή της δολοφονίας.

«Το θύμα μού άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πώς πήρα το μαχαίρι και πώς τη  μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε «εμένα θα με σκοτώσεις;». Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή