Εισαγγελείς: Αποδοκιμάζουν τις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίησή τους

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 13:59
UPD:14:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εν εξελίξει υποθέσεις και «εμπλέκουν αβασάνιστα στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων εισαγγελικούς λειτουργούς με προσβλητικά σχόλια και υπονοούμενα για την αμεροληψία τους» απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που εκφράζει, «για πολλοστή φορά», την έντονη αποδοκιμασία της στις «ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση» εισαγγελικών λειτουργών.

Όπως σημειώνει, «η προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος, είναι μάταιη και καταδεικνύει μία δημοκρατία που θεσμικώς υπολειτουργεί, ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών και σε μερίδα του Τύπου, ζητεί από αυτούς να παύσουν, αντιποιούμενοι τη δικαστική εξουσία, να αποδίδουν άκριτα κατηγορίες, να καταδικάζουν και να στοχοποιούν συλλήβδην εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Όπως επισημαίνει, τέτοιες ενέργειες, «όχι μόνο δεν κάμπτουν, αλλά τουναντίον ενδυναμώνουν το ανεξάρτητο εισαγγελικό φρόνημα όλων των συναδέλφων».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει, η ίδια η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια και διαθέτει, όπως διαχρονικά αποδεικνύει, τον δικονομικό μηχανισμό ελέγχου και απόδοσης ευθυνών για τυχόν υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις  των λειτουργών της και ουδείς άλλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή