Μιανμάρ - Πληροφορίες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών απ' ό,τι ανακοινώνουν οι αρχές

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 10:16
EPA/STEFFEN SCHMIDT

A- A A+

Για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στις διαδηλώσεις από αυτόν που έχει επίσημα ανακοινωθεί έκανε λόγο ο Αυστραλός πρεσβευτής στη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Ντέιβις, το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας ανακοίνωσε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως είδαν πολλά περισσότερα πτώματα στον τόπο των διαδηλώσεων, χθες στο κέντρο της Ρανγκούν.

Εν τω μεταξύ, όπως φαίνεται, οι στρατηγοί που κυβερνούν τη χώρα διέκοψαν κάθε δημόσια πρόσβαση στο Ιντερνετ για να εμποδίσουν την μετάδοση φωτογραφιών, βίντεο και πληροφοριών για την καταστολή των μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα Ιντερνετ καφέ παραμένουν κλειστά και στα γραφεία της μεγαλύτερης εταιρίας παροχής υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου τα τηλέφωνα δεν απαντούν. Οι πολίτες της Βιρμανίας ήταν εκείνοι ενημέρωναν κυρίως τον υπόλοιπο κόσμο για τις διαδηλώσεις κατά της 45χρονης χούντας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιασούο Φουκούντα εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Γιαπωνέζου φωτορεπόρτερ χθες, αλλά τόνισε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Μιανμάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή