ΗΠΑ: Περπάτησε στο δρόμο με εκατοντάδες ανθρώπους από φόβο εξαιτίας του χρώματός του

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 14:21
UPD:14:41
Shawn Dromgoole
A- A A+

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε πρόσφατα στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια ιστορία που έχει δύο όψεις, αφού αποτελεί απόδειξη ότι κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει ακόμη παρά το έτος 2020 που δείχνει το ημερολόγιο και την ίδια στιγμή αναδεικνύεται ότι παρ’όλα αυτά υπάρχει ακόμη ελπίδα και ο άνθρωπος δεν είναι πάντα «λύκος» για τον διπλανό του.

Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που ένας νεαρός άνδρας, ο Shawn Dromgoole, έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας ξεκάθαρα το φόβο του να κυκλοφορήσει στο δρόμο εξαιτίας του χρώματος της επιδερμίδας του. Τόσο τα γεγονότα που έκαναν πριν από λίγο καιρό το γύρο του κόσμου, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ, όσο και δικές του άσχημες εμπειρίες έκαναν τον 29χρονο άνδρα να… τρέμει και τον ίσκιο του.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανταπόκριση στη δημόσια κοινοποίηση του φόβου του, ήταν κάτι παραπάνω από ασύλληπτη, αφού περισσότερα από 300 άτομα από τη γειτονιά του αλλά και από άλλες περιοχές προσφέρθηκαν να περπατήσουν μαζί του. «Ειλικρινά είναι κάτι που με άφησε άφωνο, το πόσοι άνθρωποι ένιωσαν αυτό που περνάω και θέλησαν να μου συμπαρασταθούν με αυτόν τον συγκινητικό τρόπο», δηλώνει ο Shawn στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγες ακόμη ώρες μέχρι να ξημερώσει και την άλλη ημέρα το πρωί περισσότεροι από 75 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη γειτονιά του για να περπατήσουν μαζί του απλώνοντάς του το χέρι σε μια συγκλονιστική χειρονομία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Όλοι μαζί σχημάτισαν το κίνημα #We Walk With Shawn (#Περπατάμε με τον Shawn) το οποίο απαρριθμεί ήδη εκατοντάδες μέλη και επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την επιθυμία του νεαρού άνδρα, που έχει βάλει στόχο ζωής να βοηθήσει κι άλλους έγχρωμους να ξεπεράσουν τη φοβία τους να κυκλοφορήσουν έξω και να αρχίσουν να περπατούν καμαρωτά και περήφανοι για την καταγωγή τους.

Ένα «νόμισμα» με δύο όψεις αποτελεί η συγκεκριμένη ιστορία. Εξακολουθεί να υπάρχει ρατσισμός και να γίνονται εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Από την άλλη, όμως ενισχύεται πιο πολύ από ποτέ η ανάγκη του ανθρώπου να συμπαρασταθεί στο διπλανό του και να διεκδικήσουν από κοινού τα δικαιώματα του καθενός.

Αφού, λοιπόν υπάρχει αυτή η διάθεση, όλα είναι πιθανά.

Ακόμη και η καταπολέμηση κάπως, κάπου, κάποτε, της κάθε μορφής κοινωνικού «τέρατος»…

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή