Κ. Σκανδαλίδης: Ερχομαι για να ενώσω, όχι να διχάσω

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 12:31
UPD:12:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Οι κρίσιμες στιγμές που περνά το κίνημά μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παραμείνει απαθής. Αναλαμβάνω σήμερα το χρέος και την ευθύνη που μου αναλογεί απέναντι στους αγώνες και την ιστορική διαδρομή της μεγάλης και ιστορικής δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εχω ισχυρή πεποίθηση ότι μια τέτοια υποψηφιότητα τη θέλει και την αναζητά η βάση μας, την θέλουν και την αναζητούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος, όλοι όσοι αγωνιούν, όλοι όσοι παρακολουθούν ανήσυχοι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

»Δεν έρχομαι να διασπάσω, αλλά να ενώσω, δεν έρχομαι να διχάσω αλλά να συνθέσω. Δεν έρχομαι να καταμετρήσω απλώς δυνάμεις αλλά να πολιτικοποιήσω βαθιά τις διαδικασίες. Θέλω να είμαι φορέας ενότητας, σύνθεσης και προοπτικής. Φορέας νέων ιδεών και προτάσεων για την προοδευτική και ριζοσπαστική αριστερά, για την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων για να νιώσουν και οι νέοι ότι πολιτική έχει και νόημα και ουσία. Είμαι εδώ και δεν είμαι απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου ή στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τους τιμώ και τους σέβομαι. Είμαι μαζί τους και νιώθω συμμαχητής και σύντροφος. Δεν επιζητώ δηλώσεις υποστήριξης, δεν με κάνουν αυτάρεσκο οι στρατοί. Ποτέ μου δεν τους υπηρέτησα και ποτέ δεν θα τους υπηρετήσω».

Αντιδράσεις

Χαιρετίζω συντροφικά την υποψηφιότητα του Κώστα Σκαναδαλίδη επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θετική χαρακτήρισε την τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98,9 υποστηρίζοντας ότι εμπλουτίζεται ο διάλογος, ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα διακυβέρνησης και όχι αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ακόμη ότι η ημερομηνία εκλογής προέδρου δεν πρέπει να αλλάξει.

«Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει τρίτος ή τέταρτος πόλος και η επιλογή δεν πρέπει να γίνει σε επίπεδο προσώπων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Θανάσης Τσούρας σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Σκανδαλίδη.

Η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη «είναι στο πνεύμα των δημοκρατικών διαδικασιών - που λειτουργούν πραγματικά και όχι στα χαρτιά μόνο – στο ΠΑΣΟΚ, αυτή η υποψηφιότητα το επιβεβαιώνει, δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 o κ. Απόστολος Κακλαμάνης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα ενότητας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή