Ποιες άλλες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 13:51
UPD:14:03
via REUTERS/Handout .
A- A A+

Η Ελλάδα σιγά-σιγά ετοιμάζεται για το πλήρες «άνοιγμα» του τουρισμού, καθώς από την 1η Ιουλίου αναμένεται η επαναφορά όλων των πτήσεων εξωτερικού –με εξαίρεση εννέα χώρες.

Οι ταξιδιώτες θα έρχονται στη χώρα, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και σε καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στον κορονοϊό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η οποία «ανοίγει» τα σύνορα και αρχίζει να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες. Το ίδιο πράττουν σταδιακά και δεκάδες άλλες χώρες, οι οποίες ευελπιστούν να επωφεληθούν από τη βιομηχανία του τουρισμού.

Ας δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο

Στην Καραϊβική, μερικά νησιωτικά κράτη έχουν ήδη άρει όλους τους περιορισμούς, υποδεχόμενα κανονικά τους ταξιδιώτες. Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγεται τόσο η Τζαμάικα όσο και οι Παρθένοι Νήσοι.

Την 1η Ιουλίου, παράλληλα, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν ελεύθερα τόσο τις Μπαχάμες, όσο και τις Βερμούδες, ενώ όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο Πουέρτο Ρίκο καλούνται να περιμένουν έως τις 15 Ιουλίου.

Στην Ευρώπη, τα εξωτερικά σύνορα αναμένεται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να συγκαταλέγονται και οι ΗΠΑ στο πρώτο «κύμα» χαλάρωσης των περιορισμών. Αντ’ αυτού, οι κάτοικοι από Αλβανία, Βοσνία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ελεύθερα στις χώρες της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, Ιταλία και Βουλγαρία έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ την πλειοψηφία των περιορισμών έχουν άρει και οι Αυστρία, Κροατία, Κύπρος, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σλοβακία.

Από την πλευρά της, η Γερμανία έχει άρει τις απαγορεύσεις για 31 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ολλανδία έχει πράξει το αντίστοιχο για 12 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Ταυτόχρονα, Ισλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Ελβετία έχουν ανοίξει τα σύνορα προς όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. και της ζώνης Σέγκεν, με εξαίρεση τη Γαλλία, όπου οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο τίθενται σε καραντίνα.

Από τις 15 Ιουνίου, επίσης, στη «χαλάρωση» των περιορισμών προχώρησαν και οι Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία, οι οποίες ωστόσο διατήρησαν τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από τη Σουηδία.

Όσον αφορά την Ισπανία, οι κάτοικοι των χωρών της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν –εξαιρείται η Πορτογαλία- μπορούν να εισέλθουν κανονικά στη χώρα από τις 21 Ιουνίου.

Στην Ασία, οι περισσότερες χώρες δεν έχουν ανακοινώσει ακριβείς ημερομηνίες για την επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού, ενώ στη βόρεια Αμερική οι επισκέπτες εξακολουθούν να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών (έως τις 31 Ιουλίου στις ΗΠΑ και έως τις 21 Ιουλίου στον Καναδά).

Κλειστά κρατούν τα σύνορα και οι χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ στην Αφρική, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις κρατικές αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή