Τζ.Μπους και Γκόρντον Μπράουν για την κατάσταση στη Μιανμάρ

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 18:00
UPD:18:03
A- A A+

Συνομιλία μέσω τηλεσυνδιάσκεψης είχαν σήμερα ο πρόεδρος Μπους και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη διατήρησης της πίεσης επί του καθεστώτος της Μιανμάρ, ενώ ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την καταστολή των διαδηλώσεων στην ασιατική χώρα ως «βάρβαρη».

Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι κ.κ. Μπους και Μπράουν είπαν πως οι χώρες όλου του κόσμου πρέπει να συνεχίσουν να δηλώνουν ξεκάθαρα στη Χούντα της Μιανμάρ ότι οφείλει να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων και να κινηθεί προς μία ειρηνική μετάβαση στη Δημοκρατία.

«Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής κατά ειρηνικών διαδηλωτών είναι βάρβαρη», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίλκου Σκοτ Στάνζελ

Ερωτηθείς εξάλλου, αν οι κ.κ. Μπους και Μπράουν συζήτησαν το ενδεχόμενο στήριξης των διαδηλωτών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Μιανμάρ σε περίπτωση που οι διαμαρτυρίες εξελιχθούν σε γενικευμένη εξέγερση, ο κ. Στάνζελ σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν υποθετικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή