Αλλαγή του συστήματος των Πανελληνίων προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής

«Βασική προτεραιότητα η Κοινωνία της Γνώσης»
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 20:05
UPD:20:13
A- A A+

Αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Όπως επεσήμανε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Κοινωνία της Γνώσης

«Δέσμευσή μας -σημείωσε ο κ. Καραμανλής- είναι να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με σταθερό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση της αυτοτέλειας του Λυκείου, αλλά και στην καθιέρωση, σε βάθος χρόνου, νέου συστήματος εισαγωγής στην Ανώτατη και Ανώτερη Εκπαίδευση.

«Αίτημα των πολιτών είναι η ποιοτική, η ανταγωνιστική Δημόσια Παιδεία. Όλοι συμφωνούμε σ’ αυτό! Όλοι έχουμε ευθύνη! Η αναγέννηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, μέσα από το Πλαίσιο που θεσπίσαμε, εγγυάται απτά αποτελέσματα. Στόχος είναι να αποκτούν οι νέες και οι νέοι μας τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν στη ζωή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Στόχος, είπε, είναι να καταστεί η Ελλάδα ισχυρό περιφερειακό Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού και κατέληξε: «Αξιοποιούμε τις δυνάμεις, τις ιδέες, τη συνεισφορά των Ιδρυμάτων Πολιτισμού, του πνευματικού κόσμου, της Κοινωνίας των Πολιτών, χωρίς αγκυλώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή