Το «αντίο» του προέδρου του ΣτΕ ύστερα από 42 χρόνια στο δικαστικό σώμα

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 15:10
UPD:15:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο ο οποίος αποχωρει την 1η Ιουλίου μετά από 42 χρόνια από το δικαστικό σώμα, λόγω ορίου ηλικίας, τίμησαν οι συνάδελφοί του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, καθηγητές Πανεπιστήμιων των Νομικών Σχολών, δικαστές, κ.λπ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε συγκινητική την σημερινή εκδήλωση στο ΣτΕ, ενώ ο κ. Ράντος ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάτι που είναι σπίτι σου, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάποιους, που είναι η οικογένειά σου, κάτι που επί 42 χρόνια υπήρξε η ζωή σου».

Απευθυνόμενος στους νέους δικαστές του ΣτΕ, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, είπε:

«Οι νεώτεροι συνάδελφοι να αγαπήσουν και να υπηρετήσουν με όλες τοTυς τις δυνάμεις το ΣτΕ, προκειμένου αυτό να παραμείνει σταθερό στον πλου του προς τον εύξεινο λιμάνι της κατοχύρωσης και ανάπτυξης του κράτους δικαίου, για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος για όποιον δεν γνωρίζει σε ποιο λιμάνι κατευθύνεται. Και σεις, πρέπει να γνωρίζετε και το λιμάνι και το μέσον».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή