Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 152 βουλευτές

148 «όχι»
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 00:29
UPD:01:06
A- A A+

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση από τους 152 βουλευτές της ΝΔ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Κατά ψήφισαν οι 148 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είμαι αποφασισμένος να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των Ελλήνων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στην δευτερολογία του προσθέτοντας ότι οι πολίτες απαιτούν υπευθυνότητα από όλους και ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται στη στείρα αντίδραση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της τροποποίησης του εκλογικού νόμου ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής: " Θα σταθώ στο θέμα της τροποποίησης του εκλογικού νόμου, που ανέφερα στις προγραμματικές δηλώσεις μου. Μπορούσε να γίνει πρωτύτερα. Δεν το κάναμε διότι αποτελούσε δέσμευσή μας. Γίνεται, τώρα, που ο νόμος δοκιμάστηκε στην πράξη. Γίνεται στο ξεκίνημα της τετραετίας, ώστε, από την πρώτη στιγμή, να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό τοπίο. Χωρίς αιφνιδιασμούς. Γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται και η απαιτούμενη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και η αναγκαία κυβερνητική σταθερότητα".

"Σας καλώ, όλες και όλους, να πείτε ναι στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο Τόπος. Σας καλώ να πείτε ναι στο κοινό όραμα για την Πατρίδα μας, στα βήματα που οδηγούν την Ελλάδα μπροστά. Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ψήφο στο Σχέδιο για την κοινωνική συνοχή και τη συλλογική πρόοδο μέσα από μια δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Ψήφο για την προοπτική και την ελπίδα. Ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. Ψήφο ευθύνης".

Αναπτύσσοντας τους στόχους της δεύτερης φάσης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης της Ν.Δ. ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ότι «εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας, προχωρούμε μπροστά αξιοποιώντας την εμπειρία μας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, τιμούμε την εντολή των πολιτών και κτίζουμε πάνω στις βάσεις που βάλαμε» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/01/1419127.htm .

Eπίθεση Γ. Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό

"Μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, συμβιβαστήκατε πλήρως με τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας. Εγκαταλείψατε τα μεγάλα λόγια για τη διαφθορά κι εσείς και οι υπουργοί σας» κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/30/1419102.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή