Δανία: Δεύτερη αναβολή του γάμου της πρωθυπουργού λόγω… κορωνοϊού

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 13:16
UPD:13:16
wikipedia
A- A A+

Μάλλον δεν είχαν υπολογίσει τις… διαθέσεις του κορωνοϊού, όταν επικράτησε η λαϊκή ρήση ότι «σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός» όλα τα εμπόδια εξανεμίζονται ως διά μαγείας.

Φαίνεται ότι βρέθηκε μια εξαίρεση στον κανόνα, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της πρωθυπουργού της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, η οποία αναγκάστηκε λόγω της «επέλασης» του επικίνδυνου ιού να αναβάλει για δεύτερη φορά το γάμο της με τον Μπο Τενγκμπεργκ.

Αιτία για την καθυστέρηση της υλοποίησης των σχεδίων του ζευγαριού, αποτελεί ο εξαιρετικά περιορισμένος χρόνος λόγω της επικείμενης ειδικής συνόδου κορυφής της ΕΕ, στην οποία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα επιδιώξουν να βρουν συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που επέφερε ο κορωνοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι η ειδική διάσκεψη κορυφής έχει οριστεί για τις ημέρες 17 και 18 Ιουλίου, οπότε η πρωθυπουργός πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες το Σάββατο, που συμπίπτει με την ημέρα που επρόκειτο να τελεστεί το μυστήριο.

Η πρώτη φορά που το ζευγάρι αναγκάστηκε να αναβάλει το γάμο του, ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν διεξήχθησαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές, μετά τις οποίες η Φρεντέρικσεν εξελέγη πρωθυπουργός της Δανίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Der Spiegel

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή