Aνοικτή Πόλη: Ο Μεγάλος Περίπατος δε βελτιώνει την πρόσβαση στην πόλη για τα ΑΜΕΑ

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:20
UPD:17:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο Μεγάλος Περίπατος δε φαίνεται προς το παρόν να προβαίνει σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις ώστε να μπορέσει να δώσει λύση  σ΄ ένα μεγάλο χρονίζον πρόβλημα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων κατοίκων της πρωτεύουσας, όπως τα ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια ή ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα.

Στην παραπάνω διαπίστωση κατέληξε μετά από «αυτοψία» που έκανε σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας η Δημοτική Κίνηση «Ανοικτή Πόλη»  με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων κ. Νάσο Ηλιόπουλο.

Τα κυριότερα προβληματα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη  που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. αφορούν «ανεπαρκείς και συνήθως κατεστραμμένες ράμπες, απουσία αναπηρικών θέσεων στάσης/στάθμευσης, απουσία μέριμνας για την ασφαλή συνύπαρξη ατόμων με προβλήματα όρασης ή ακοής (αλλά και γονιών με καροτσάκια) με ΙΧ, ποδήλατα και ΜΜΜ, απουσία μέριμνας για την επιβίβαση και αποβίβαση των εμποδιζόμενων ατόμων από τα ΜΜΜ ή από αναπηρικά οχήματα, απουσία αναγκαίων σημάνσεων και τρόπων πρόσβασης σε υποδομές, στάσεις ή σε σημεία προσωρινής ανάπαυσης:,

Το ερώτημα που θέτει προς απάντηση στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη είναι το αν και σε ποιο βαθμό ο Μεγάλος Περίπατος θα μπορέσει να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες δημοτών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή