Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ζητώ συμφωνία τιμής»

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 13:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Ζητώ μία συμφωνία τιμής με ιδεολογικό περιεχόμενο μεταξύ των στελεχών και στη συνεχεία μία συμφωνία τιμής με όλους τους Έλληνες», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας σήμερα τη διακήρυξή του.

Είπε ακόμη ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε το πλειοψηφικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, να πούμε “όχι” σε όσους γαντζωμένοι στην εξουσία και τα αξιώματα θέλουν ένα αποδυναμωμένο ηττοπαθές και φοβικό ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε επειδή δεν έπεισε ως αντιπολίτευση, έχασε επειδή δεν έπεισε ως κυβερνητική πρόταση».

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έθεσα ήδη, γιατί έτσι ένιωσα, τον εαυτό μου στην παράταξη για να συμβάλω στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω στον πολιτικό διάλογο και τη συλλογική λειτουργία. Χρειαζόμαστε μια συμφωνία τιμής με σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο».

Στη συνέχεια, o κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Καραμανλής στένεψε από μόνος του τον εκλογικό ορίζοντα, το προσχέδιο προϋπολογισμού διέψευσε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού».

Υπογράμμισε τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να λειτουργήσει ως «αντίβαρο»: «Είναι θεμελιώδης υποχρέωση μας να ξεπεράσουμε ταχύτατα την κρίση, ώστε να λειτουργήσουμε ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας, το οφείλουμε στον τόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή